If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
159 и борбата с неприемливи скърцане, дрънчене и др.
Е тук колега си избери сервиз , звъниш и питаш иначе всеки си има разни предпочитания ама да не стане - тоя ми каза иди там, ама тя каква стана после .... Най добре да се разбереш със сервиз и да идеш на място, може би да трябва само да се гресират тези тампони знаели човек.
Звънях на почти всички сервизи никъде не рециклират тампони..
Някой някаква идея?
На мен Сашо в Лисан сервиз ми ги смени ( сега дали той или ги е носил някъде, незнам). Вече 10 хил. км няма скърцане или тропане.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Звънях на почти всички сервизи никъде не рециклират тампони..
Някой някаква идея?
Ако имаш 20 свободни минути + срведло 5,метчик М6 и такаламит си готов....както и една гресьорка с резба М6 и стопорни винтчета за да запушиш отворите.
Отвиваш шарнира,вадиш го,избутваш носача в крайно горно положение,пробиваш алуминия и гумата( по средата ,перпендикулярно на остта),до толкова,че свредлото да стигне до втулката(без да я пробиваш и нея ),правиш резбата,навиваш гресьорката,пълниш до де текне от двете страни,затапваш и си готов.
Привет колеги ,при мен има доста дразнещо скърцане отзад.
Като на тампон или знам ли как точно да го опиша.
Тъй като колата я имам от няколко дни все още навлизам в марката ще се радвам да споделите дали сте имали такъв проблем ,и ако да как сте го разрешили?
Здравейте колеги. Аз по скоро нямам скърцане а ми трябва съвет относно разминаване на алуминиевите лайсни в купето на дясната врата и таблото на автомобила. Лайсната на таблото е един пръст над тази на вратата и се разминават. От лявата страна няма такова разминаване. Колата е без удари и всичко е гладко и без грам тракане но тези разминавания много ме дразнят.
Здравейте колеги. Аз по скоро нямам скърцане а ми трябва съвет относно разминаване на алуминиевите лайсни в купето на дясната врата и таблото на автомобила. Лайсната на таблото е един пръст над тази на вратата и се разминават. От лявата страна няма такова разминаване. Колата е без удари и всичко е гладко и без грам тракане но тези разминавания много ме дразнят.
И при мене го има разминаването,но от двете страни,абсолютно еднакво...на таблото лайсните са с по 4-5мм по-високо. Оглеждал съм на вратите корите и таблото, всичко е стегнато,нито мърда,нито скърца,нито пука-бетон е,но разминаването е факт. Фугите на вратите спрямо купето са еднакви и симетрични навсякъде. Откакто я имам все се каня нещо да се разръчкам,но все не ми остава време.
При теб щом е само от едната страна и е толкова много,може да е сменяна кората,знам ли?
Някой разглобявал тия кори да сподели ,има ли шанс да се наместят нещата. Ще е полезно,на много 9ки съм виждал подобно разминаване. Само да не се окаже фабричен дефект,проявяващ се с времето-не вярвам така да излизат от завода.
Comment